Frågor och svar – Arbetsförmedlingen

Hur avbokar eller ombokar jag ett möte med er?

Du avbokar eller ombokar ditt möte med Arbetsförmedlingen genom att kontakta oss via telefon eller chatt. Du kan även besöka ett kontor med kundtorg.

Tänk på att höra av dig i god tid före mötet!

Kan jag skriva in mig utan e-legitimation?

Om du inte har e-legitimation kan du förbereda din inskrivning på webben. Då loggar du in med användarnamn och lösenord. Du behöver sedan besöka oss för att bli inskriven som arbetssökande. Du kan inte boka ditt besök i förväg. Din första inskrivningsdag räknas från den dag du besöker oss personligen.

Du behöver besöka oss inom 14 dagar från det att du skickat in dina uppgifter här på webbplatsen. Om du inte gör det raderas dina uppgifter automatiskt.

Kan jag skriva in mig tidigare än min första dag som arbetslös?

Ja. Men då behöver du besöka oss din första arbetslösa dag för att inte gå miste om ersättning från a-kassan.

Hur anmäler jag arbetslöshet till a-kassan?

När du skriver in dig på vår webbplats med e-legitimation anger du samtidigt att du tänker söka a-kassa. Besök sedan din a-kassas webbplats för att fylla i de uppgifter de behöver.

Om du redan är inskriven och anmäld till en a-kassa men är pausad på grund av att du har jobbat eller varit sjuk en period behöver du kontakta oss via telefon eller chatt. Då meddelar vi din a-kassa att du åter är arbetssökande. Du kan även besöka ett kontor med kundtorg.

Hur ser jag om jag är inskriven?

Om du är osäker på om du är inskriven eller inte kan du logga in på Mina sidor med din e-legitimation för att se det. Är du inskriven på Arbetsförmedlingen står det ”Min inskrivning” under ditt namn. Står det ”Skriv in dig” under ditt namn är du inte inskriven.

Hur får jag ett intyg om att jag är inskriven?

Du kan själv skriva ut ett intyg på att du är inskriven hos oss. Logga in på Mina sidor med din e-legitimation och gå till ”Visa/ändra mina uppgifter”. Välj ”Dokument och intyg” så får du upp intyget i PDF-format för att skriva ut eller visa upp.

Jag fyllde inte i vilken a-kassa jag är medlem i vid inskrivningen. Vad ska jag göra nu?

Har du inte har angett att du ska söka a-kassa när du skrev in dig på vår webbplats kan du ringa oss och vi kan meddela din a-kassa. Har du däremot skrivit in dig vid ett besök behöver du besöka oss igen så vi kan skicka signalen till a-kassan. Din anmälan till a-kassan gäller från det datum som du ringer eller besöker oss och kan legitimera dig.

Posted in Arbetsförmedlingen and tagged , , , .